TASARIM

TEKNİK ÖZELLİKLERAna Taşıyıcı: 2 mm kalınlığında çelik profilden imal edilmektedir. İç Plan: İsteğe bağlı olarak plan üzerinde odaların, wc/duş alanlarının ve ya salonun yerinde değişiklik yapılabilmektedir.Dış Cephe Duvarları: Dekoratif betopan, mantolama ya da betonarme sıva olarak projeyi göre uygulanmaktadır. İç Cephe Duvarları: Çift kat alçıpan üzeri saten alçı uygulanmaktadır. Yalıtım: Tüm duvarlarda yalıtım malzemesi olarak taş yünü uygulanmaktadır. Arakat Taşıyıcı: Çelik karkas ve 16mm betopan üzeri 3cm zemin tesviye şapı uygulanmaktadır.

Devamını Okuyun  

1.ARAZİ İZİNLERİ

Prefabrik ev nasıl yapılır sorusuna 4 aşamada yanıt bulacağımızı daha önce de belirtmiştik. Bu doğrultuda ilk ihtiyacınız olacak şey, elbette prefabrik ev kurulumunun yapılacağı arazinin gerekli izinlerinin alınmış olması. Bunun için arsanın bulunduğu bölgenin, bağlı olduğu belediyeden arazinin imar iznini teyit edip onay almalısınız.Arsanızın imar izni ile ilgili süreç tamamlandıktan sonra bir de yapı ruhsatı almanız gerektiğini söyleyebiliriz. Arazinin tapu, ruhsat ve izinlerini tamamladıktan sonra ise prefabrik ev kurulumu için sonraki adımlara geçebilirsiniz.

Devamını Okuyun  

2.FABRİKA ÜRETİMİ

Prefabrik evinizin kurulacağı arazi için gerekli ilk aşama tamamlandıktan sonra proje ve planlar göz önüne alınarak tek katlı ya da çift katlı seçeneklerden hangisinin ihtiyacınızı karşılayacağına karar vermeniz gerekir. Kararınızın ardından anlaştığınız prefabrik yapı firması, prefabrik ev için gereken malzemelerin imalat sürecine fabrika ortamında başlayacaktır. Bu aşamada fabrika ortamında planlanan tüm adımlar, hata payı olmaksızın üretilmeye başlanır.Prefabrik evler güvenliği temel alan yapılar oldukları için en fazla çift katlı yapılabilmektedir. Estetik açıdan ilgi çeken bir niteliğe sahip olan bu evler, buna ek olarak betonarme yapılar kadar uzun bir inşaat sürecine de sahip olmadığı için diğer yapılardan kolaylıkla farklılaşıyorlar.

Devamını Okuyun  

3.BETON DÖKÜMÜ

Prefabrik ev kurulumu için arazi zemininin detaylı incelenmesi gerekmektedir. Eğer zemin düzse, zemine direkt olarak beton dökülerek prefabrik evin kurulumuna başlanabilir. Ancak eğimler söz konusuysa ve zemin sıkı bir yapıya sahip değilse yapının kurulumu gerçekleştirilemeyeceği için birtakım düzenlemeler yapılması gerekebilir.Bu düzenlemelerle arazinin zemini güçlendirebilmek için doldurulabilir ya da istinat duvarı çekilebilir. Arazi uygun bir zemin formuna getirildikten sonra ise zemine yine beton dökülür. Zeminin yapısı, prefabrik evin kullanım süresi için son derece önemli bir konudur. Bu nedenle prefabrik ev nasıl yapılır sorusunun belki de en önemli aşamasının bu aşama olduğunu söylemek mümkün.

Devamını Okuyun  

4.MONTAJ

Prefabrik ev yapımının bu aşamasında fabrikada üretilen parçaların kurulum ve montajı yapılır ve üretilen parçalar sahaya geldiğinde montaj işlemi genellikle birkaç gün içerisinde tamamlanır. Montaj süreci genel hatlarıyla aşağıdaki gibi ilerlemektedir. Zemine U profil montajı yapılması, Prefabrik yapının zemine sabitlenmesi, Duvar panellerinin birleştirilmesi, Pencere kasalarının yerleştirilmesi, Pencerelerin monte edilmesi, Kapı kasalarının yerleştirilmesi, Kapıların monte edilmesi, Çatı baş makasının yerleştirilmesi, Çatı baş makasının montajı, Elektrik tesisatının çekilmesi, Su tesisatının çekilmesi, Aşık montajının yapılması, Dere ve inişlerin uygun hale getirilmesi, Çatı makaslarının monte edilmesi, Boya işlemlerinin yapılması. Tüm bu işlemlerin geleneksel betonarme yapılardan çok daha kısa bir sürede profesyonel ve hızlı ekipler tarafından tamamlandığını bir kez daha vurgulamış olalım.

Devamını Okuyun  

Prefabrik Evlerin Kullanım Süresi Ne Kadardır?

Prefabrik ev nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımıza göre yaşam alanı için tercih ettiğiniz prefabrik evleri ne kadar süre kullanabileceğiniz konusuna eğilebiliriz. Bu anlamda öncelikle her ev tipinde olduğu gibi prefabrik evlerde de kullanım süresinde yapım sürecinde kullanılan malzemelerin ve işçiliğin büyük önem taşıdığını vurgulamak yanlış olmayacaktır. Prefabrik evlerin kullanım ömrünü uzatmayı sağlayacak diğer faktörleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Yapının temel betonuna önem verilmesi, Kaliteli malzemelerin kullanılması, Yapının çatı malzemesi, Özellikle iç ve dış cephe duvarlarının kaliteli malzemeden yapılması, Yapının çelik iskeletinin sağlamlaştırılması, Bakımların zamanında ve ihmal edilmeden yapılması.

Devamını Okuyun  

Prefabrik Ev Nasıl Taşınır?

Prefabrik ev nasıl yapılır sorusunun yanıtını biliyorsunuz. Aynı şekilde belli başlı noktalara dikkat edilerek üretilen bir prefabrik evin 50 yıldan daha uzun süre kullanıma izin vereceğini de artık öğrendiniz. Peki ama herhangi bir taşınma durumu söz konusu olduğunda bunca emek verdiğiniz prefabrik ev ne olacak?Yanıtı çok basit: Evinizi gittiğiniz yere taşıyabileceksiniz. Çünkü eğer prefabrik evler bazı parçaların birleştirilmesinden oluşuyorsa, ihtiyaç duyulduğunda da bu parçalar sökülerek başka bir yere taşınabilir ve tekrar bu parçalar birleştirilebilir.Tüm bu özellikleri ve kullanım kolaylığından dolayı eğer siz de ailenizle birlikte prefabrik bir evde yaşamaya karar verdiyseniz, alanında uzman Villa Yapı’nın prefabrik ev seçeneklerini değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Devamını Okuyun